Het is zover! Kom naar de rechtszaak op 1 november

Het is zover! Kom naar de rechtszaak op 1 november

Als medewerkers van Picnic zorgen wij voor het succes van het bedrijf. Toch krijgen we niet het salaris dat we verdienen. De gratis bezorging die Picnic aanbiedt moet ergens van worden betaald.

Onderbetaling

Eén van de redenen waarom Picnic het goedkoper kan doen dan andere supermarkten is omdat ze ons onderbetalen. Ondanks dat Picnic een supermarkt is, weigeren ze namelijk de Supermarkt cao toe te passen. Wij verdienen daardoor veel minder dan andere supermarktmedewerkers en Picnic bespaart miljoenen met cao-ontduiking.

Supermarkt cao

Na gesprekken met FNV, weigert Picnic nog steeds de Supermarkt cao toe te passen. Daarom zijn we een rechtszaak tegen Picnic begonnen. Picnic zegt tegen de rechter dat ze maar voor een deel een supermarkt zijn en dat alleen voor dat deel de cao geldt. Dit is nou net niet het deel waarvoor wij werken.

Hoorzitting

De hoorzitting voor deze rechtszaak is door de rechter vastgesteld op 1 november om 10.30 in de rechtbank van Amsterdam. Het verdere verloop van de procedure is daarvan afhankelijk. Laten we ervoor zorgen dat we met zo veel mogelijk Picnic-medewerkers aanwezig zijn bij de zitting, zodat de rechter en aanwezige media kan zien hoe belangrijk dit voor ons is.   

Teken de petitie

Jij kunt ook iets doen! Steun de werkers van Picnic en teken de petitie.

Sluit Menu