Picnic pr-show met protest onthaald

Picnic pr-show met protest onthaald

‘Meet your future employer’. Onder deze titel had Picnic PhD studenten en academici op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) uitgenodigd voor een gezellige presentatie over hun innovatieve bedrijf. Terwijl de IT-specialisten en marketeers worden gelokt met mooie salarissen en een indrukwekkend stipje op hun cv, moeten de werkers van Picnic het nog steeds doen met een salaris amper boven minimumloon, zonder enige zekerheid over hun baan, laat staan een begin aan een mooie toekomst.

De werkers in de distributiecentra en bezorgpunten van Picnic zijn verenigd in vakbond FNV en laten de eenzijdige beeldvorming van Picnic niet meer over hun kant gaan. De aanwezigen werden dan ook bij binnenkomst in de universiteit begroet door werkers van Picnic distributiecentra.

Sommigen hadden al het een en ander in het nieuws gelezen, maar de meesten waren gechoqueerd toen ze hoorden dat werkers zelfs van een fulltime baan bij Picnic amper een huis kunnen huren en in voortdurende onzekerheid over de verlenging van hun uitzendcontract moeten leven. Dat Picnic het zelfs op een rechtszaak laat aankomen om niet het zelfde loon te hoeven betalen als de supermarkten waar ze tegenop concurreren, was niet de vorm van innovatie waar zij aan zouden willen bijdragen.

Tijdens de presentatie werden dan ook de nodige kritische vragen gesteld bij pogingen van Picnic om de CAO te ontduiken en flex-misbruik voor te stellen als het ‘ondernemen van de toekomst’. Steun jij ook de werkers van Picnic? Teken dan de petitie.

Sluit Menu